23 Nisan 2015 Perşembe

Pastacı Kreması Tarifi

Pastacı kreması malzemeleri

  • Bir buçuk su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 adet yumurtanın sadece sarısı
  • 2 paket vanilya


Pasta kremasını yapmak için öncelikle derin bir kabın içine sütü boşaltıyoruz. Ardından başka bir kasenin içine 3 yumurtanın sadece sarısını koyuyoruz. Yumurta sarılarının üzerine toz şekeri koyup mikserle çırpıyoruz. Yumurtalı şekerli karışımı sütün olduğu kabın içine boşaltıp tekrar çırpıyoruz. Son olarak da un, nişasta ve vanilyaları da karışımın içine boşaltıp çırpıyoruz. Unun topaklanmadan karışmasına dikkat edin.
Ardından teflon bir tencereye bu karışımı boşaltıyoruz ve ocağa alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Ocakta pişen pasta kreması kıvamını alınca, ocağın altını kapatıyoruz ve üzeri tabaka halini almaması için yine tahta kaşıkla karıştırarak soğutuyoruz. Soğuyan pastacı kreması artık pastalarda yerini almak üzere hazır hale geldi. Pastacı Kreması Tarifi hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder